Så grundades Mesh

Vi är övertygade om att den gamla skolans rekryteringsbolag måste ge plats för mer moderniserade tillvägagångssätt. Därför samlade vi Sveriges mest kompetenta konsulter och bildade Mesh.

Hur allt började

Meshs vd och grundare Johan Alsén hade länge – med intresse – följt det snabbväxande fenomenet interim management. Antalet interimsföretag och uthyrda chefer ökade i omfattning, förbi vad som kan kallas en trend. Utvecklingen satte prägel på arbetsmarknaden.

Efter att ha drivit upp specialistrekryteringsbolaget Hays Sverige var Johan redo att satsa på något nytt. Timingen var rätt. Att starta ytterligare en interimsleverantör intresserade honom inte; han såg en lucka i marknaden.

Det saknades en tillhörighet för interimscheferna, en gemenskap. Ett digitalt baserat sällskap, där kunskap och nätverk delas med ett tydligt fokus på affärsmöjligheter. Idén till Mesh var född.

Johan drivs av att effektivisera och öppna upp interimsbranschen. Hans bidrag till marknaden är vår plattform, där ledningsgrupper och Sveriges bästa interimschefer får en direktlänk till varandra.

Johan AlsénOm Johan Alsén

Johan Alsén inledde sin karriär med arbeta internationellt i en rad olika länder, mestadels Baltikum och Sydamerika. Under sin tid som världsmedborgare växte hans intresse av att upptäcka nya kulturer och prova nya saker.

Under Johans tid som Sverigechef på Hays växte bolaget från 40 till 250 miljoner i omsättning och ökade med över 100 procent, tre år i rad. Rekrytering och bemanning går som en röd tråd genom Johans arbetsliv; innan Hays gjorde han en gedigen karriärsresa inom Poolia. Han började som säljare, men befordrades varje år och avancerade tidigt till att bli chef. Johans sista roll på Poolia var som sälj- och marknadsdirektör.

Utöver att driva digital förändring inom interim management ligger fritidsaktiviteter som cykling och skidåkning högt i kurs hos Johan. Gärna tillsammans med familjen.

 

Konsulternas röster

Jag tror starkt på att dit bra människor går kommer också fler bra människor. Ofta hör jag om intressanta uppdrag som jag själv inte kan hantera. Då är det bra att kunna tipsa vidare, samt få tips av andra.
Lina Kårfalk
Mesh: Erfarna ledare och specialister som samarbetar och nätverkar för att addera värde var och när det behövs.
Michel Sabouné
I motsats till andra satsar Mesh på teamwork. Det gör Mesh konsulter ännu vassare och ger kunderna mest effekt.
Herwig Stöckl
Jag gick med i Mesh för att vara en del av ett större sammanhang och ha kollegor oavsett anställningsform. Har känt mig oerhört ensam på tidigare uppdrag!
Elisabeth Ernehag